Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 22. november 2004
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Undulater - naturlig pasning

Undulater - naturlig pasning af Palle Frejvald Hansen.
Anmeldt af Lars Voss
Format 24 x 17 cm , 135 sider med en langt over hundrede farvebilleder.
Forlaget Atelier

Det er altid en fornøjelse at beskæftige sig med noget der er appetitligt. Bogen fremtræder med et meget attraktivt omslag, et meget overskueligt og elegant layout, krydret med mange fremragende og illustrative billeder. Der er nu gået 25 år siden Curt af Enehjelms sidste udgave af "Den store undulatbog", et vanskeligt værk at efterfølge, men når det så lykkes i en grad som her, kan man kun glæde sig.


Bogen er opdelt i 8 kapitler, hvert af dem opdelt i underafsnit, med reference på indholdssiden. Det er således nemt at finde det afsnit man måtte have behov for at læse.

Palle Frejvald Hansen skriver i sit forord, at han har bestræbt sig på at beskrive flere løsninger på de problematikker der fortælles om. Bogen giver således rum for at man selv træffer de valg som situationen kræver.

Første kapitel er en gennemgang af den vilde undulat og undulatens historie. Afsnittet er interessant og glimrende fortalt, bygget op omkring en tidslinie i de udviklinger der er sket omkring etablering af undulathold og udstillingsvirksomhed rundt omkring i verden, og fremkomsten af nye varieteter.

Andet kapitel giver nogle forslag til indretning af undulatrum. Illustreret med eksempler på de forskellige muligheder der findes. Samtidig fortælles om de behov der er for siddepinde, redekasser, fodringsskåle, ringning etc.

Tredje kapitel hedder Opdræt. Her gennemgås bl.a. indkøb af fugle, sammensætning af par, der fortælles om hvornår fuglene er klar, hvordan æglægning og ungeforløbet former sig. Ringmærkning og bogføring er beskrevet og illustreret så man kan forstå det. Problemer beskrives også – endda temmelig omfattende. En stor hjælp til dem der løber ind i sådanne.

Kapitel 4 – Foder. Sjældent har man med så fine illustrationer set en gennemgang af de behov og muligheder der er for fodring af undulater. Frøsorter, spiring, grøntfoder, opmadningsfoder. Foderets sammensætning, og tilsætning af mineraler – vitaminer belyses.

Arvelighed er berørt i kapitel 5. Her fortælles med klar tekst og skemaer om de forskellige arve-forhold indenfor undulatopdræt. Kapitlet er ikke så omfangsrigt, men jeg tror at der bevidst er gjort et forsøg på ikke at gøre opdræt af undulater alt for teknisk. Det indeholder faktisk de nødvendige oplysninger. Det efterfølgende kapitel om Farver udvider således også kendskabet til de arveregler der gælder for de enkelte varieteter. Stort set alle varieteter er omtalt og de fleste endda med et fint billede som viser de karakteristika som gælder for farven/varieteten. Et meget omfangsrigt kapitel som for den nye undulatopdrætter er en guldgrube af informationer. Aldrig tidligere har vi på dansk set så omfattende en gennemgang af undulatvarieteterne.

Kapitel 7 er en gennemgang af hele udstillingsvæsenet, med tilhørende forklaringer på hvad det indebærer. Gode illustrationer igen.

Kapitel 8 fortæller kort om de vigtigste sygdomme indenfor undulatopdrættet.

Hvis jeg lyder begejstret, så er jeg kommet rigtigt igennem. Dette er det bedste der er sket for dansk undulatopdræt i de sidste mange år. Palle Frejvald Hansen benytter i sit forord et citat fra R. Descartes: ”Om alt bør der tvivles”. Jeg vil gerne sige at der ingen tvivl er om at dette er en god bog.

Benyttede kilder/forfatter(e):
Lars Voss

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: Elisabeth Ærensgaard , den: 8. juli 2007 kl: 06:14

Hej.
Jeg har lige købt Palles bog Undulater-naturlig pasning
hos williamdam.dk til 215,00 kr.

Glæder mig til at læse den, Palle

-Elisabeth

Indsat af: Elisabeth Ærensgaard , den: 12. juli 2007 kl: 17:40

Hej.
Har fået bogen i dag og har næsten ikke kunnet lægge den fra mig, det er forklaret så tydeligt og der er rigtig gode billeder med, det er bare så godt gået, Palle, tak for den.

MVH
-Elisabeth

Indsat af: connie , den: 1. oktober 2007 kl: 17:45

Hej.
Har lånt bogen på biblioteket i dag..og har svært ved at ligge den fra mig. Tingene er beskrevet så de er let fordøjelige selv for en uerfaren som mig..Det er helt klart den bedste bog om undulater jeg har læst indtil nu.
mvh connie

Indsat af: Palle Frejvald , den: 8. februar 2011 kl: 11:41

Der er stadig enkelte eksemplarer at købe for dem som vil have et samlereksemplar, skulle jeg hilse og sige


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 26243 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin