Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Du er her: BøgerThe Challenge
Siden er senest opdateret den: 23. januar 2006
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

The Challenge

Breeding Championship Budgerigars af Gerald S. Binks
Anmeldt af Brian Bergh Jensen
A4 format, 214 sider. Engelsk. 150 farve, 40 sort-hvid fotos

The Challenge er vel nok en af de mest omfattende undulatopdrætsbøger der er skrevet. Forfatteren omtaler den som The Complete Budgerigar Breeders Handbook i indledningen og det er en meget præcis beskrivelse af bogen.


Selv om bogen er skrevet på engelsk kan man sagtens tage fat på at læse den, også selv om man måske ikke er så ferm til engelsk, for den er skrevet på en let og forståelig måde.

The Challange er ikke kun forfatterens synspunkter og erfaring, men en god blanding af succesfulde opdrætteres, hvilket er en af bogens store styrker. Bogen henvender sig 100% til den seriøse undulatopdrætter og udstiller, der er dog selvfølgelig et kapitel om den vilde undulat og et kapitel om tam/bur undulater, og disse er heller ikke noget spild!.

Bogen har 44 kapitler, alle med flotte store farvefotos. Kapitlerne omfatter alt lige fra undulatens indførsel til Europa over udstillingsundulaten til ynglemetoder og sygdomme. Forfatteren fortæller også hvordan undulaten har udviklet sig gennem tiden og er blevet som den er i dag og hvordan undulaten skal videreudvikles.

Der er meget der henvender sig til nybegyndere. Et kapitel om forskellige redekassedesigns for eksempel, med en god tekst om ulemper og fordele ved de forskellige modeller, og lidt om hvordan man generelt "manager" sit undulatopdræt til hverdag.

Men det er de mange kapitler om seriøst opdræt af undulater der gør denne bog god. Der er en del kapitler om undulatens formering i fangenskab, hvilket nok kan give svar til en del opdrættere. Der er store kapitler om foder og fodring, hvor der er mange beskrivelser og oversigter over hvad de store internationale opdrættere giver deres fugle.

Hvordan man generelt forbereder sine undulater til shows, og ikke mindst en test hvor man selv kan bedømme nogle undulater på forskellige billeder. Forfatteren forklarer bagefter hvorfor netop denne undulat er vinderen osv.

Der selvfølelig et stort kapitel med en grundig beskrivelse af farver og mutationer og deres arvemåder.

Det eneste ris man kan give bogen er at dens sygdomskapitler er noget avancerede eller for seriøse for den almindelige mand, hvor almindelige småting som for eksempel banal "dårlig mave" og dets behandlingsmetoder ikke er beskrevet i grundighed, men kun sprunget let henover.

Konklusionen er meget kort! Køb "The Challange" den holder hvad den lover, og er uundværlig for selv den hærdede opdrætter og nybegynder.

Desværre er bogen ikke længere mulig at købe fra forlaget. Men der skulle komme et nyt oplag i slutningen af 2006. Sidste nye om bogen står på denne side: http://www.budgerigar.co.uk/?Challenge.txt

Der er endnu ingen som har kommenteret denne side


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 9856 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin