Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Du er her: BøgerUndulathåndbogen
Siden er senest opdateret den: 23. januar 2005
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Undulathåndbogen

En bog af Annette Wolter og Monika Wegler, oversat til dansk af Poul Jørgensen

Lad det være sagt med det samme, bogen henvender sig ikke til opdrættere af udstillingsundulater. Målgruppen er nok mere dem der har, eller tænker på at få, en enkelt eller måske et par undulater.


Bogen starter med en ganske grundig gennemgang af den vilde undulats liv i naturen. Efterfulgt af en kort beskrivelse af hvordan undulaterne er kommet ind i menneskets liv.

En stor del af bogen omhandler hvordan man kan indrette sit hjem med bur og siddepladser samt hvor og hvordan man indkøber sin undulat. Hvad man skal passe på så som åbne vinduer og andre husdyr.

Otte sider om foder, det må siges at være ret omfattende. Ja, der fortælles om alt hvad man kan fodre med af frø, frugt og grønt. Hvor man skal købe sit foder og hvad man skal være opmærksom på så man kun bruger sundt foder.

Selv om bogen, som nævnt, mest omhandler hold af tamme stue-undulater, er der alligevel blevet plads til et stort kapitel om opdræt. Hvilke forhold det kræver for at få sunde og friske unger. Der er også et afsnit om arvelighed. Det vil jeg imidlertid anbefale at man springer over, idet jeg tror de fleste vil blive mere forvirrede end klogere af dette afsnit. For det første er der brugt Dr. Duncker's gamle tyske betegnelser, som ikke længere bruges i undulatmiljøet. For det andet er der nogle forvirrende fejl, blandt andet er mørkfaktoren omdøbt til brunfaktor.

Næstsidste kapitel omhandler undulatens kropssprog. Kapitlet kan nok berolige mange indehavere af en eller to tamme undulater der er usikre på hvorfor deres undulat gør dette eller hint.

Til sidst i bogen er der et "leksikon", jeg har sat det i gåseøjne fordi det ikke er særligt omfattende. Desværre er der også her nogle fejl, som nok skyldes en lidt lemfældig oversættelse. Jeg kan nævne; afbleget får samme beskrivelse som den i bogen nævnte fallow, det burde have været den samme som skyggevingede. Betegnelsen fallow går i ïøvrigt igen ved flere billeder i bogen, den rigtige danske betegnelse er brunvinge. Der er i bogen henvisning til DUK (Dansk Undulat Klub) det undrer mig derfor, hvorfor oversætteren ikke har rådført sig med undulatfolk med hensyn til at få de rigtige danske betegnelser. Det er i øvrigt et kedeligt fænomen jeg har mødt før med oversatte bøger. Det ødelægger troværdigheden for en ellers god bog.

Ind imellem teksten er der et væld af henrivende farvebilleder, de fleste fotograferet af Monika Wegler. Ud fra billederne at dømme, en meget dygtig fotograf. Mange af billederne er af flyvende undulater, her kan man rigtig se hvor gode flyvere de er. Der ud over er der billeder af undulater der bader, leger, parrer, spiser, græsser, pudser sig og hinanden, sover osv.

Ud fra en del af de e-mails jeg får, mener jeg, at der vil være mange der kan have stor glæde af at anskaffe sig denne bog. Den giver svar på mange af de spørgsmål der bliver stillet af mennesker der har nogle få undulater som kæledyr.

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: zara , den: 14. januar 2005 kl: 17:05

jeg synes den lyder rigtig god og jeg har tækt mig at
købe den ved bare ikke hvor.
og jeg vil gerne anmelde den til nybegynere.,.,.
m.k.h. zara.,.


Indsat af: christian , den: 1. marts 2005 kl: 10:07

den er goo!!!!!!?????

Indsat af: amalie , den: 17. marts 2007 kl: 17:22

den er mægtig god og med alle de søde undulat unger:D

Indsat af: amalie , den: 24. marts 2007 kl: 19:05

jeg syntes den er rigtig god!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Indsat af: johanne , den: 12. april 2007 kl: 15:11

det er en rigtig rigtig god bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Indsat af: Asta , den: 21. juli 2007 kl: 17:46

Har læst den , den er rigtig god !
;D

Indsat af: Emma , den: 4. november 2009 kl: 14:02

Jeg tror ikke den er i butikkerne mere har kigget...men så bliver jeg når til at låne den på biblioteket for jeg kan ikke undværre den!

Indsat af: Benny Mortensen , den: 19. april 2013 kl: 10:51

Hvis der stadig er nogle der kigger her...

Nej den kan nok godt blive svær at finde i butikkerne. Men hvis det har nogens interesse, så har jeg et eksemplar, som jeg vil sælge. Da jeg ved gennemgangen af bibliteket opdagede, at jeg ved et uheld havde købt 2 eksemplarer. Så hvad er sådan et eksemplar værd i dag... Bogen er nærmest som ny

M.V.H....Benny..


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 13739 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin