Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 14. februar 2011
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Alt om undulater - en dansk bog

Alt om undulater af Palle Frejvald.
Anmeldt af Lars Voss
224 sider med 200 flotte farvebilleder.
Forlaget Atelier

Efter næsten 8 års venten kommer der nu igen noget nyt fra Palle Frejvald. Her gik man og troede at det ville blive anden udgave af den fremragende bog Undulater – naturlig pasning. Det er det ikke, det er meget mere.


Forsiden der viser en antracit unge der spiser brocolli

Det er ikke kun antallet af sider der gør at jeg siger meget mere, der er hele 225 sider, det er snarere det at hele vidensniveauet løftes. Hermed udvides interessegruppen til at omfatte alle med interesse for undulater, herunder dem med mange års erfaringer. Alle vil kunne lære noget af denne bog. Forskelligt hvad – men noget.

Layout og opsætning følger linierne fra tidligere, med et appetitligt omslag, mange gode billeder. Bogen er sat i 2 spalter, med en bred margin. Næsten alle sider indeholder fremragende billeder, eller tabeller, eller andre fakta. Derudover en mængde ord. Næsten for mange kunne man tro. Det ser næsten for voldsomt ud med al den tekst, men kun indtil man begynder at læse den. Det fanger, og fænger. Man læser også lige den næste spalte. For det er jo godt det her.

Bogen starter med en meget detaljeret indholdsfortegnelse. Den er meget overskuelig, gør det nemt at finde det man har brug for. Bogen er opdelt i klart definerede afsnit/kapitler – med en fin overgang til næste emne.

Meget fin introduktion af undulaten, dens historie, ikke for langt. Herefter mange gode sider om undulatrummets indretning. Her kan man få alle de oplysninger der er nødvendige for at sikre optimale forhold, på den plads man måtte have. Opdrættet af undulaterne forklares og illustreres på bedste vis, efterfulgt af gode råd om hvordan problemer afhjælpes.

Alt hvad de kan spise. Sjældent – hvis ikke aldrig, har man set så udførlige beskrivelser og billeder af mulige foderemner. Oven i købet ofte med gode råd om, hvordan man selv kan dyrke det omtalte. Fakta om indhold i foderet, forklaringer på hvorfor noget er godt eller skidt. Det er ganske enkelt inspirerende og lærerigt.

Og så skal jeg love for at niveauet løftes i forhold til Palles første bog. Arv og farver – gående over i beskrivelse og ikke mindst forklaringer på farverne. Mange af vores opdrættere af undulater har det lidt svært med arvelighed og farver. Palle graver dybt, forklarer, laver skemaer, har fine tegninger af farvernes placeringer i fjerene, understøttet af fremragende billeder. Uden at være videnskabelig løfter den hele diskussionen om arv og farver op på et nyt niveau. Det bedste er næsten at jeg nu selv sparer tid, når jeg er ude for at fortælle. Jeg kan bare sige: Læs i Alt om Undulater!

Bogen runder hele udstillingsverdenen på bedste vis. Afsluttende et stort afsnit om sygdomme/ikke sygdomme. Igen godt fortalt, med henvisninger til hvad man gør, hvordan det ser ud etc.

Om Palles første bog skrev jeg, at det var det bedste der var sket for dansk undulatopdræt i mange år. Nu er der gået nogle år, og så kommer han med en der endnu bedre! Jeg ved ikke hvordan vi undulatfolk skal takke ham.

Men tak alligevel.

Var det nu Alt om Undulater? Forhåbentlig ikke.

Lars Voss

Benyttede kilder/forfatter(e):
Lars Voss, Formand Dansk Undulat Klub.

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: Elisabeth Ærensgaard , den: 19. december 2010 kl: 08:36

Den bog fortjener al den ros den får her, og den burde stå i enhver undulatejers hjem.

Elisabeth Ærensgaard

Indsat af: Gitte , den: 22. december 2010 kl: 09:10

Så fåes det ikke bedre.!! Mange skønne billeder.
Tak for den./Gitte

Indsat af: Kirsten F. , den: 17. februar 2011 kl: 10:58

Jeg er helt enig i de forrige anmeldelser.
Jeg er SÅ glad for den, med al den gode information og smukke billeder der er deri.
Jeg anbefaler den til alle der køber mine unger!! Flot flot arbejde du har lavet Palle.
Kærlig hilsen Kirsten

Indsat af: nichlas , den: 23. april 2013 kl: 07:55

hvor kan denne bog købes og hvor meget tager de for den?


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 12619 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin